Ljeto u knjižnici – “Pitaj što te zanima”

Ovo ljeto započinjemo s novim tipom radionica koje ćemo ujediniti pod nazivom „Pitaj što te zanima“. Na tim radionicama ćemo, uz goste, predstavljati razna zanimanja. Cilj takvih radionica je djeci i mladima približiti i predstaviti zanimanja. Uz to, dati im mogućnost da pitaju i saznaju iz prve ruke sve što ih zanima o određenoj struci kako bi si olakšali svoj budući izbor.
U četvrtak, 5.7., je održana prva takva radionica na kojoj nam je gošća bila Branka Marković, po zanimanju medicinska sestra. Objasnila nam je što sve rade medicinske sestre, kako je raditi na Zavodu za hitnu medicinu, a što se na primjer radi u bolnicama i ambulantama, sa čime se sve susreću, u kojim situacijama nam mogu pomoći, kako i kada treba zvati Zavod za hitnu medicinu. Pokazala nam je dio opreme koju uvijek ima uz sebe te opisala što sve imaju u vozilima kojima idu na intervencije. 


Uz razgovor, pojašnjenja i komentiranja raznih situacija u kojima su se našli, polaznici radionice su naučili nešto novo i zanimljivo, utvrdili gradivo te svakako bolje razumjeli samo zanimanje.