Noć knjige u Općinskoj narodnoj knjižnici Drenovci

U sklopu programa Noć knjige, koji se održao 23. travnja 2018., Općinska narodna knjižnica Drenovci pripremila je nekoliko događaja. Prije svega, postavljena je izložba radova djece osnovnoškolskog uzrasta s ranije održane likovne radionice na temu „Kad bih bio knjiga“. Zatim je održana igraonica za djecu predškolskog uzrasta uz čitanje slikovnice i likovne aktivnosti.

Nadalje, pripremljene su dvije radionice „Budućnost u prošlosti“ i „Prošlost u budućnosti“ koje su namijenjene učenicima osnovnoškolskog uzrasta koji su trebali čitati i komentirati ulomke iz knjiga na navedene teme. Radionice nisu bile posjećene te, prema tome, nisu ni održane.
Na kraju programa, održan je susret s gostom Krešimirom Bagićem pod nazivom „Knjiga u ruci ili u oblacima“. Krešimir je voditelj Katedre za stilistiku na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a piše poeziju, znanstvene, književnokritičke i esejističke tekstove. O programu Noć knjige govorila je Angela Lozić, a razgovor s gostom vodila je Ema Čelebić. Nakon što se Krešimir predstavio i govorio o svojoj književnoj djelatnosti, govorio je o BUDUĆNOSTI KNJIGE te utjecaju digitalne tehnologije na navike čitanja i razlikama između tiskanih i elektroničkih knjiga. Također, posjetitelji su slobodno iznosili i svoje mišljenje o navedenoj temi. Na kraju je Krešimir pročitao nekoliko svojih pisanih radova.