Predstavljanje nagrađene zbirke “Kip slobode” Maje Urban

Ovogodišnja dobitnica nagrade za najbolju zbirku pjesama objavljenu između dvaju susreta „Duhovno hrašće“ na 29. Pjesničkim susretima „Drenovci 2018.“ Maja Urban predstavila je 6.6.2018. godine svoju zbirku „Kip slobode“ u Općinskoj narodnoj knjižnici Drenovci.

Maja je zbog prvenstva Hrvatske u triatlonu bila spriječena doći na Pjesničke susrete te joj je ravnatelj Općinske narodne knjižnice Drenovci Goran Pavlović ovom prilikom uručio nagradu: povelju i statuu „Duhovno hrašće“. Istu je nagradu ovogodišnja dobitnica osvojila i prije tri godine na 26. Pjesničkim susretima „Drenovci 2015.“ za zbirku „Urbane: od A do Ž“.

Na predstavljanju je sudjelovao i Franjo Nagulov, autor obrazloženja nagrade „Duhovno hrašće“ koji je ponovo naglasio da ovogodišnja nagrada „odlazi u ruke potpisnici nekih od najsmjelijih, nadasve najhrabrijih stihova recentne domaće pjesničke proizvodnje“.

Maja je, kao svojevrsna, samosvojna pjesnikinja, već ranije osvojila naklonost drenovačke publike. Ovim predstavljanjem zbirke, na obostrano zadovoljstvo, samo se produbila veza između Maje i publike koja željno iščekuje Majinu sljedeću zbirku.