Projekt “Zaželi”

Danas je u multimedijalnoj dvorani Općinske narodne knjižnice Drenovci održan sastanak u sklopu projekta „Program zapošljavanja žena Općina Drenovci“. Sastanku su nazočili Boris Španić, donačelnik Općine Drenovci, Krešimir Bikić iz Učilišta Modus, Marijana Komesarović, voditeljica Projekta te Marija Franjić Pavlović, koordinatorica Projekta.

Projekt se odvija već 5 mjeseci, a danas su ženama zaposlenima u sklopu projekta uručene diplome Učilišta Modus. Time je svoju izobrazbu završilo 10 njegovateljica i 20 gerontodomaćica te će im to kao dodatna kvalifikacija biti upisano u radnu knjižicu. Edukacija u sklopu projekta se održavala u školi Drenovci, dok se praktični dio održavao u domu „Breza“ u Gunji. Tijekom edukacije polaznice su se osposobile za pružanje prve pomoći te zaštitu na radu. Kroz projekt je osigurano zaposlenje u trajanju dvije godine, a nadamo se da ćemo ih kroz druge projekte uspjeti zadržati i dulje, ističe voditeljica projekta Marijana Komesarović. Također napominje kako je završena edukacija omogućila ženama dodatno obrazovanje, jačanje i osnaženje njihovih vještina koje će im u konačnici pomoći da se vrate na tržište rada. Posebice ističe da se diplome koje su im danas uručene priznaju i u ostalim zemljama EU. Zadovoljna je tijekom provođenja edukacije te se nada da će žene nakon završetka rada u ovom Projektu imati prilike zaposliti se i zadržati se na tržištu rada i kroz druge Projekte.

Nositelj projekta je Općina Drenovci, a partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Vinkovci, te Centar za socijalnu skrb Županja. Projekt je u potpunom iznosu financiran sredstvima Europske Unije iz Europskog socijalnog fonda.