VAŽNO! Opća uredba o zaštiti podataka

Opća uredba o zaštiti podataka (General Data Protection Regulation – GDPR) stupila je na snagu 25. svibnja 2018.  Kako bismo se uskladili s važećim propisima, uveli smo nekoliko promjena u našem poslovanju.

Prije svega, tu su nove pristupnice za sve nove i postojeće korisnike kojima želimo naglasiti koje podatke prikupljamo i za koju svrhu.Važno je da nam razumljivost navedenog potvrdite svojim potpisom. Za mlađe od 16 godina su posebne pristupnice koje potpisuju roditelji odnosno skrbnici.

Knjižnica je napravila i privolu koja se odnosi na fotografiranje u prostorijama Općinske narodne knjižnice te objavljivanje istih isključivo u svrhu prezentiranja aktivnosti ustanove.

Želimo naglasiti da prema čl. 17. navedene Uredbe korisnici imaju pravo na brisanje podataka odnosno poništavanje privole. Zahtjev za brisanje podataka se može ispuniti na informacijskom pultu Općinske narodne knjižnice Drenovci, a također se nalazi na našoj web stranici u izborniku  „Katalog informacija“  ili na poveznici:  http://www.knjiznica-drenovci.hr/wp-content/uploads/2018/07/Zahtjev-za-brisanje.pdf.