Najčitanije knjige u prosincu

Irska spisateljica Sheila O’Flanagan oduševila je drenovačke čitatelje svojim psihološkim romanom „Nestala žena“. Najposuđivaniji roman u prosincu priča je o ljubavi i moći, o ženi koja želi započeti ispočetka i muškarcu koji to ne može prihvatiti. Iako donosi priču iz dva kuta: glavne junakinje, koja nestaje, i njenog muža, koji kreće u potragu za njom, roman oduševljava svojom jednostavnošću i životnošću.

Biografije su bilo iznimno tražene u zadnje vrijeme. Svjetski hit „Moja priča“ Michelle Obame popularan je i u našoj knjižnici. U svojim iznimno otvorenim i iskrenim memoarima Obama poziva čitatelje u svoj svijet, govoreći o iskustvima koja su je oblikovala: od djetinjstva i godina kada je radila kao menadžerica odgovarajući istovremeno i na poslovne i majčinske izazove, sve do vremena provedenog u Bijeloj kući i povratka u život privatne građanke.

Uvijek popularni jednorozi zabavili su čitatelje sa dječjeg odjela. Slikovnica „Anja voli jednoroge“ povela ih je na putovanje u potragu za pravim jednorogom nakon što je Anja svog omiljenog plišanca prodala kako bi pomogla obitelji.