Ogranak Račinovci

Ogranak Račinovci

Braće Radić 1

32262 Račinovci

Telefon: 032/335-293

 

Radno vrijeme:

Ponedjeljak –  četvrtak: od 11.00 do 15.00 / Igraonica je četvrtkom od 11,00-13,00 sati

 

Račinovci su naselje na juguistoku Općine Drenovci u blizini granica s BiH i Srbijom, a s okolnim selima pripada području Cvelferije. Prema zadnjem popisu stanovništva, broji 700 stanovnika.

Ogranak Račinovci započeo je s radom 15. prosinca 2015. god. Osnivanjem Ogranka Račinovci  osigurana je osnovna knjižnična usluga i na manje dostupnim mjestima udaljenim od središta Općine (Račinovci su udaljeni od Drenovaca 9 km)  te je na taj način  omogućena razmjena znanja i dostupnost informacija.

Ogranak Račinovci je smješten u prostoru od 90 četvornih metara u kojemu je, za početak, bilo smješteno oko 1000 primjeraka knjižne i neknjižne građe. Krajem 2017.godine, Ogranak broji  4500 primjeraka knjižne građe.  U Ogranku se nalaze Dječji odjel i Odjel za odrasle koji sadrži dio s multimedijalnom građom i čitaonicu. Ogranak ima zaseban knjižni fond koji se kontinuirano gradi u skladu s planom nabave. Naslovi koji nedostaju, dostavljaju se korisnicima iz središnje narodne knjižnice u Drenovcima. U Ogranku se provode igraonice za djecu predškolskog uzrasta.

Ogranak je u službi i na dobrobit lokalne zajednice te se službe, usluge i zbirke temelje na mjesnim potrebama koje se redovito prosuđuju. Ogranak je za korisnike otvoren 4 sata dnevno i nudi sljedeće usluge:

–              Posudba knjiga i multimedijalne građe

–              Korištenje knjižne građe u prostoru knjižnice

–              Korištenje čitaonice (Glas lova i ribolova, Vita, Hrašće, Majstor)

–              Pružanje obavijesti u tiskanom i elektroničkom obliku

–              Informacijske usluge

–              Organiziranje raznih programa i događaja

–              Usluge fotokopiranja, skeniranja, ispis c/b i u boji

–               Internet

–              Igraonica za djecu predškolskog uzrasta