Predstavnici hrvatske regionalne i lokalne samouprave, te gospodarstvenici kod kardinala Puljića

Na poziv uzoritog kardinala Vinka Puljića, nadbiskupa metropolita Vrhbosanskog u knjižnici Vrhbosanske nadbiskupije, u starom dijelu glavnog grada Federacije Bosne i Hercegovine, u Sarajevu je upriličen susret s predstavnicima jedinica područne (regionalne) samouprave, lokalne samouprave i lokalne uprave, te zainteresiranim gospodarstvenicima iz Republike Hrvatske.

Tom prilikom Kardinal Vinko Puljić uputio je svim gostima riječi iskrene zahvalnosti za njihovu suradnju i svekoliku potporu u pojedinim važnim projektima Vrhbosanske nadbiskupije. Na kraju radnog dijela susreta upriličeno je i potpisivanje ugovora za razne projekte od koji su najvažniji obnova zgrade Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa u Sarajevu i zdanja Nadbiskupskog sjemeništa „Petar Barbarić“ u Travniku.

Susretu s kardinalom Puljićem i njegovim suradnicima u Nadbiskupskoj rezidenciji nazočili su uz župane Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije zamjenik župana Osječko-baranjskoga, te predstavnici gradova i općina Republike Hrvatske: Belišća (zamjenica gradonačelnika Ljerka Vučković), Drenovaca (načelnik Jakša Šestić i ravnatelj knjižnice Goran Pavlović), Gunje (načelnik Anto Gutić), Lovas (načelnica Tanja Cirba i njezin zamjenik Ivan Mujić), Pakoštana (zamjenik načelnika Josip Klarić), Petrijevaca (načelnik Ivo Zelić), Starih Jankovaca (načelnik Dragan Sudarević) i Tovarnika (načelnica Ruža Veselčić Šijaković).

Na susretu su također sudjelovali predstavnici tvrtki: Tim–Kabal iz Zagreba (vlasnik Ivan Topčić), Mundus Viridis iz Vrbovca (vlasnik Ivić Pašalić) i Vinkoprom iz Vinkovaca (vlasnik Vladimir Raguž i Stanislav Raguž) te zaklade Rhema iz Zagreba (predsjednica Mirjana Topčić i Ksenija Pašalić) kao i direktorica plinare Istočne Slavonije Marija Ratkić.

Uz kardinala Puljića na susretu sudjelovali su: gospodin Antun Ivanković, generalni vikar i ekonom Vrhbosanske nadbiskupije, mons. Slađan Ćosić i preč. Vladimir Pranjić te rektori spomenutih Sjemeništa u Sarajevu i Travniku preč. Zdenko Spajić i preč. Željko Marić